نگاهی به منابع دهمین جشنواره کتابخوانی رضوی/ (گروه سنی جوان و بزرگسال)
حکمت های نقوی؛ ترجمه و توضیح چهل حدیث از امام هادی علیه السلام
نگاهی به منابع دهمین جشنواره کتابخوانی رضوی/ (گروه سنی جوان و بزرگسال)
حکمتهای نقوی؛ ترجمه و توضیح چهل حدیث از امام هادی علیهالسلام
سخنان بزرگان بهترین توشه برای زندگی دنیوی و اخروی است. نابترین حکمتها را میتوان در کلام پیشوایان دینی یافت. بهرهگیری از میراث معنوی که از اهل بیت علیهمالسلام برای ما به یادگار مانده است، ضامن سعادت انسانهاست.
خفقان حاکم در دوران امام هادی علیهالسلام، محدودیتهایی را نسبت به آن امام و شیعیان حضرت بههمراه داشت و سبب شد احادیث کمتری از آن حضرت در مقایسه با سایر امامان در دست آیندگان باشد. در عین حال، احادیثی که از آن حضرت به ما رسیده است، گنجینهای غنی از معارف الهی محسوب میشود.
کتاب حاضر سیزدهمین کتاب از سلسله کتابهای راه زندگی است که به ترجمه و توضیح چهل حدیث از امام هادی علیهالسلام اختصاص دارد. بنای نویسنده در این اثر، گزینش احادیثی کوتاه و اغلب اخلاقی و کاربردی بوده است تا هم بهخاطرسپردن آنها آسانتر باشد و هم حجم کتاب زیاد نشود. این احادیث در چهل موضوع دستهبندی شدهاند. تعدادی از موضوعات احادیث برگزیدۀ کتاب حکمتهای نقوی از این قرار است: بازار دنیا، گوهر اطاعت از خدا، زیان خودپسندی، تربیت نفس، اخلاق عملی، انتقاد پذیری، معیار سنجش مردم، در آستانۀ مرگ و آخرتگرایی.
در ص 26 و 27 کتاب ذیل عنوان «خوبی، جواب خوبی» آمده است:
«هر کس دوستی و نظر خود را برای تو هزینه کند، تو هم فرمانبرداری خود را برای او خرج نما» (تحفالعقول، ص 483). در مَثَلها آمده است: برای کسی بمیر که برایت تب کند. یعنی میزان تلاش و خدمت و گذشت و فداکاری انسان نسبت به دیگری، باید متناسب با محبت و صداقت او باشد. اگر کسی منافقانه اظهار دوستی کند، نباید سادهلوحی کرد و اسرار خود را به او گفت و با او طرح دوستی ریخت. سعدی میگوید: «دنیا خوش است و مال عزیز است و تن شریف * لیکن رفیق، بر همه چیزی مقدم است». البته رفیقی که همدل و صادق و خیرخواه باشد. مفهوم سخن امام هادی علیهالسلام این است که اگر کسی هم نسبت به تو محبت و مهرورزی داشت، هم فکر و نظر خود را دربارۀ تو و به سود تو به کار گرفت و با تو همفکر و همدل بود، قدر این دوستی را بدان، تو هم در خدمت و اطاعت او باش و با او در ستیز و مخالفت وارد مشو.
حجتالاسلام والمسلمین جواد محدثی، نویسندۀ کتاب، متولد سال 1331 شهرستان سراب و از چهرههای فرهنگی حوزوی محسوب میشود که آثار متعددی از ایشان منتشر شده است مانند آشنایی با اسوهها، آشنایی با علوم قرآن، اخلاق معاشرت، فرهنگ عاشورا و تاریخ سیاسی ائمه. مؤسسۀ بهنشر این اثر استاد را برای نخستین بار در سال 1390 در 92 صفحه منتشر کرد که تا سال 1398 به چاپ چهارم رسیده است.
ورود به سیستم
ارسال پیغام
نکته : شماره ثبت, شماره رکورد و یا هر داده ورودی که باعث بروز خطا شده است را در متن بازخورد ارسال نمایید.